Om Westerbergs spabad

                                         

Här har vi kortfattat sammanställt det viktigaste som du behöver veta om Westerbergs spabad.

Helgjuten bottenplatta

Bottenplattan är gjuten ABS i ett stycke och utformad som en skål med kanter. Kanterna bildar en barriär och skyddar mot fukt och insekter. Bottenplattan är isolerad med termisk spegelfolie, över hela ytan.

Isolering

Westerbergs spa är isolerade för att passa den skandinaviska marknaden. Termisk spegelfolie sitter på spabadets ytterpanel för att hålla värmen innanför väggarna. Ytterligare spegelfolie sitter på spabadets bottenplatta. Det betyder att mellan själva spakroppen och isoleringen är det luft, som ger fördelar likt en termos.

Ram i naturmaterial

Ramen är uppbyggd av trä vilket är ett naturligt och miljövänligt material. Ramen är ytbehandlad. För mer information vänligen kolla skötselråd.

Ytterpanel i WPC

Ytterpanelen är gjord av väderbeständigt kompositmaterial. Känslan är som trä och är enkelt att hålla ren.

Skal i kraftig sanitetsakryl

Skalen i våra spabad formgjuts av 7,3 mm tjock sanitetsakryl. Vi har två färger på våra spaskal. I standardutförande är skalet vitmarmorerat. Men du kan även välja svartmelerat som beställningsvara med en leveranstid på 9-12 veckor.

Cirkulationspump (balboa)

Cirkulationspumpens uppgift i våra spa är att cirkulera vattnet så att filtreringen skall fungera och att vattnet håller en jämn och önskad värme. Pumpen arbetar tyst, är energisnål och drar endast 180W. Från världsledande Balboa.

Termolock ingår

Westerbergs standardlock som ingår i köpet är 11 cm tjocka i centrum och svagt sluttande mot kanterna som kapslar in värmen. Locket är en viktig parameter för låg energiförbrukning. Vårt standardlock är 11 cm och kapslar in värmen och locket spänns enkelt fast i karet för att ligga stabilt. Ingår när du köper ett spabad. 

Låg driftkostnad

Westerbergs spabad drar i snitt endast 265 kWh/månad.

Rengöring i ditt spa

Rengöring och underhåll av ett spabad innebär lite särskilda krav, bland annat på grund av att vattentemperaturen är hög och att vattnet filtreras och återanvänds flera gånger. Dosera enkelt med kemtabletter. Kolla pH-värdet med jämna mellanrum. Rätt pH-värde är viktigt för att kemet ska fungera. En gång i månaden bör du tvätta filtret. Och två till fyra gånger per år bör du byta allt vatten i ditt spabad, om du badar en till tre gånger i veckan. Duscha innan varje bad. Westerbergs spa är utrustad med en ozonator som bryter ner föroreningar och bakterier. Detta tillsammans med rengöringsprodukter och regelbunden rengöring gör att du har ett hygieniskt och välskött spabad året runt.

Ljusterapi för avkoppling

Spabaden har en LED-belysning i botten. På modellerna Viken och Djursholm har du två lampor i botten och LED-belysning i vattenlinjen. Du själv styr om du vill ha ett fast eller växlande färgsken.

Enkelt att serva

På Westerbergs spa sitter isoleringen på spabadets ytterpanel samt bottenplatta. Det betyder att det är lätt att komma åt alla komponenter när du skruvar av ytterpanelen för att komma åt och serva ditt spa.

Efter köp

Du kan alltid lita på att du gör ett säkert köp när du väljer ett spabad från Westerbergs. För din trygghets skull har Westerbergs ett kundservicecenter dit du kan vända dig med frågor, och ett rikstäckande servicenät som hjälper dig vid eventuella problem. Tänk också på att anlita behörig elektriker för installation.

Garanti

Westerbergs lämnar 3 års garanti på spabad.